Algemene informatie

Roswitha Fotografie
All-round fotograaf | Amsterdam

w w w . r o s w i t h a f o t o g r a f i e . n l

Beeld maken gaat over ontmoeten. Met de lens beelden vangen die een verhaal vertellen en een inkijk geven in het leven van de ander. De kern van een situatie vastleggen, een onbevangen moment registreren. In mijn werk ben ik altijd op zoek naar nieuwe gezichten en verhalen.

FOTOGRAFIE
Door een open blik en oprechte interesse zorg ik voor vertrouwen tussen mijn onderwerp en mij. Dat levert krachtige en persoonlijke foto’s op, met oog voor detail. Aan de basis van mijn werk staat een gedegen voorbereiding, maar ik laat me ook inspireren door de omstandigheden en mijn intuïtie. Om een open en eerlijk beeld te creëren is samen sparren over het concept en de uitvoering voor mij essentieel.

VIDEO
Sinds twee jaar ben ik mij naast fotografie gaan richten op bewegend beeld. Ontdekken wat de kern van het verhaal is, het maken van een klein script, zorgvuldig kiezen van de juiste shots en het montageproces. Zo kan ik in samenwerking met een opdrachtgever een mooie korte video aanleveren.

AUTONOOM
Autonoom werk blijft daarnaast belangrijk voor mij. Vorig jaar heb ik portretten geschoten voor de documentaire ‘Cheek to Cheek’, winnaar debuutprijs op het Nederlands Film Festival. Een expositie van deze serie was te zien tijdens het NFF en de VERS Awards. Tevens heb ik geëxposeerd met een serie documentaire portretten; ‘TERUGBLIK’ in Pakhuis de Zwijger tijdens Week Tegen Eenzaamheid. Afgelopen najaar was jaar was mijn solo-expositie ‘Kijken met je voeten‘ te zien in Fotogalerie de Gang te Haarlem.

Niveau
Professioneel

E-mail
info@roswithafotografie.nl

KvK-nummer
60688076

Plaats
Amsterdam